english
HomeAkceGalerijní den a nocGalerijní den a noc 2010

Kontakt

Galerie moderního umění
v Roudnici nad Labem
Očkova 5
413 01 Roudnice n. L.

tel.: + 420 416 837 301
galerie@galerieroudnice.cz

img

Galerijní den a noc 2010

II. galerijní den a noc aneb Už nám bylo 100

V pátek 4. června 2010 proběhl již druhý galerijní den a noc! Od 10 hodin dopoledne do večerních hodin byly otevřené výtvarné dílny, konaly se komentované prohlídky, taneční vystoupení malých tanečnic z Domu dětí a mládeže Trend a taneční skupiny Benga čhaja, která již v loňském roce slavila u diváků velký úspěch.
Protože se tento galerijní svátek konal v rámci 100. výročí založení galerie, byl připraven program, který na dobu před sto lety odkazoval.
Návštěvníci měli možnost dopoledne vidět tvorbu dobových účesů, které předváděly studentky ze Soukromé podřipské střední odborné školy v Roudnici nad Labem. Modelky se převlékly do dobových kostýmů a během celého odpoledne zvaly ve městě kolemjdoucí k návštěvě galerijního dne.
V podvečer jsme v duchu počátku 20. století shlédli módní přehlídku modelů inspirovaných stylem secese a art deco. Ty do Roudnice přivezla návrhářka Zdeňka Bílková z Klášterce nad Ohří, která se v naší galerii prezentovala již na podzim při módní přehlídce k výstavě Přemístění.
Lákadlem pro děti i jejich rodiče byla možnost projížďky v drožce s koňmi. Děkujeme panu Čmejlovi z Chodoun.
V 18 hodin došlo na vypuštění 100 balónků s přáním pro galerii do dalších 100 let. Věříme, že se všechna přání vyplní!
Vyvrcholením večera byl koncert operních árií světových skladatelů v podání Jany Štěrbové a Klárova kvarteta. Koncert byl poctou operní pěvkyni Klementině Kalašové, která v našem městě v 19. století žila.
Snažili jsme se pro Vás připravit co nejpestřejší program, věříme, že se Vám u nás líbilo a již nyní se těšíme na Vaši návštěvu v příštím roce!

fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie
 
 
youtubeGalerie blog
Tel: 416 837 301
E-mail: galerie@galerieroudnice.cz

Mapa stránek
© 2012  Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem
- Očkova 5,  413 01 Roudnice nad Labem

 Webdesign saKra, realizace Michal Ševčík