english
HomeAkceGalerijní den a noc2016

Kontakt

Galerie moderního umění
v Roudnici nad Labem
Očkova 5
413 01 Roudnice n. L.

tel.: + 420 416 837 301
galerie@galerieroudnice.cz

img

2016

Galerijní den a noc 2016 plný figur a figurek

V pátek 20. května 2016 se v roudnické galerii uskuteční již osmý ročník Galerijního dne a noci 2016. Letošní téma Figura a figurka volně naváže na probíhající výstavu Jan Hendrych / Rastislav Jacko / Učitel a žák II, která se zabývá konfrontací klasické figurální plastiky s minimalistickou abstrakcí a dvou autorských přístupů „učitele“ a „žáka“. Bohatý doprovodný program bude probíhat v galerijní expozici i ve venkovních prostorách. Akce proběhne v rámci Festivalu muzejních nocí 2016 pořádaného Asociací muzeí a galerií.

Těšit se můžete na tradiční doprovodný program pro školy a rodiče s dětmi. 

V dopoledních hodinách (od 10.00 hodin) budou probíhat výtvarné dílny, animace a workshopy (Zanechej obrys! TO JE BOŽÍ, Pátý element, Učitel a žák, Člověk v obraze, Svět v bublině a Stín a jeho pán) pod vedením studentů Katedry výtvarné kultury Pedagogické fakulty UJEP v Ústí nad Labem a žáků z Ateliéru Výtvarka pod vedením lektorky Jitky Kratochvílové. Výtvarný program pro děti bude probíhat až do 16.00 hodin. Od 11 hodin Vás bude provádět galerijní expozicí zkušená průvodkyně Klaunka Pepina. Během jejího výkladu se stanete součástí představení plného groteskních situací, kouzel, žonglování, malých akrobatických prvků, modelování z balonků a dalších neočekávaných humorných situací. 

Odpolední program (14.00 hodin) zahájí vystoupení souboru bicích nástrojů Marching. Následovat bude vystoupení jarmarečního herce Jana Horáka (14.30 hodin), jehož improvizační talent mohli návštěvníci obdivovat již při představení František blázen. V 15.00 hodin své pohybové kreace představí nový taneční soubor Somnakune Čerhaja (Zlaté hvězdy) při NZDM Bota. Od 16.00 hodin návštěvníky čeká Exkurs do historie stolních her, jako specifické oblasti dějin kultury, na nějž naváže celoodpolední Deskohraní pod vedením Petry Bidlasové a Matěje Baťhy z klubu deskových her Paluba. Od 17.00–21.00 hodin zahájíme v prostorách před galerií Koncert roudnických kapel (Edera, Louty a Blueroom). Od 18.00–18.30 hodin bude připravena Komentovaná prohlídka k výstavě Jan Hendrych / Rastislav Jacko / Učitela žák II s autorkou výstavy Alenou Potůčkovou. Festivalový večer zakončí ve 21.30 hodin ohňová show.

Během celého dne bude pro návštěvníky připraveno také občerstvení. Nejmenší si pochutnají na cukrové vatě a popcornu, rodičům bude k dispozici stánek s pivem a buřty.

Závěrem bychom rádi poděkovali všem partnerům akce: Pedagogické fakultě UJEP v Ústí nad Labem, Ateliéru Výtvarka, Základní umělecké škole v Roudnici nad Labem, Farní charitě Roudnice nad Labem, obci Kleneč a klubu deskových her Paluba.

 
 
youtubeGalerie blog
Tel: 416 837 301
E-mail: galerie@galerieroudnice.cz

Mapa stránek
© 2012  Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem
- Očkova 5,  413 01 Roudnice nad Labem

 Webdesign saKra, realizace Michal Ševčík