english
HomeAkceGalerijní den a nocGalerijní den a noc 2011

Kontakt

Galerie moderního umění
v Roudnici nad Labem
Očkova 5
413 01 Roudnice n. L.

tel.: + 420 416 837 301
galerie@galerieroudnice.cz

img

Galerijní den a noc 2011

III. Galerijní den a noc aneb Galerie vzhůru nohama

Během pátku 3. 6. proběhla v roudnické galerii v pořadí již třetí Galerijní noc. Kromě prodloužené návštěvní doby do 22 hodin se návštěvníci mohli těšit z neobvyklého kulturního programu. Ten doslova obrátil chod galerie vzhůru nohama.  Přehlídka kulturních aktivit a představení se totiž ponejvíc nesla v punkové notě. Nechyběl však prostor i pro další alternativní múzické projevy.

S desátou hodinou ranní galerie přivítala nejmenší diváky na loutkově-hudebním představení o Pinocchiovi v podání dvoučlenného souboru kočovných loutkářů „Já to jsem“.  Vedle pozornosti věnované dětem, mimo jiné také v rámci Dětského ateliéru, začal v dopoledních hodinách program určený mládeži.

Role vizuální přehlídky alternativního punkového stylu se ujali studenti Soukromé podřipské střední odborné školy v Roudnici nad Labem. Ti využili galerijního zázemí, aby se proměnili v herce a věrohodně předvedli stoupence punkového hnutí. Místem jejich hereckého výkonu se ovšem nestalo statické jeviště, nýbrž veřejné prostranství města.

Odpolední program byl věnován zvláště hudbě, tanci a módě. Zahájil jej písničkář Vítek Eliáš za doprovodu svižných melodií akordeonu a naléhavých autorských textů. Na jeho vystoupení navázal temperamentní tanec dětského romského souboru Benga čhaja z Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež při roudnické Farní charitě. Multi-kulturně zaměřené odpoledně okořenil také zpěv finalistek soutěže Česko Slovensko má talent 2010 – sester Pavlíny a Jitky Matiových. Pestrý podvečer uzavřela originální módní přehlídka punkových i jiných odvážných oděvů pod autorským dohledem Zdeňky Bílkové, absolventky FUD UJEP.

Nešlo by o Galerijní noc, kdyby nebylo závěrečné večerní podívané. O tu se postarala silná dvojice nonkonformních hudebních skupin, punkoví a energičtí Kombayn boys z Roudnice nad Labem a pražské live-electronické duo KaplanBros s bezmeznou hudební fantazií.

Den otevřených dveří galerie slavnostně zakončila ohromující fireshow Petra Koška a spol., která symbolicky navázala na jeden z cílů Galerijní noci – totiž na skloubení vizuálního umění, hudby a tance.

 
 
youtubeGalerie blog
Tel: 416 837 301
E-mail: galerie@galerieroudnice.cz

Mapa stránek
© 2012  Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem
- Očkova 5,  413 01 Roudnice nad Labem

 Webdesign saKra, realizace Michal Ševčík