english
HomeAkceGalerijní den a nocGalerijní den a noc 2012

Kontakt

Galerie moderního umění
v Roudnici nad Labem
Očkova 5
413 01 Roudnice n. L.

tel.: + 420 416 837 301
galerie@galerieroudnice.cz

Fotogalerie

fotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogaleriefotogalerie
img

Galerijní den a noc 2012

Galerijní den a noc aneb Od desíti do desíti 2012

V letošním roce proběhne v Galerii moderního umění v Roudnici nad Labem již 4. ročník Galerijního dne a noci.
Tak jako v minulosti začínáme již v 10 hodin dopoledne. Od této chvíle až do 18 hodin budou mít návštěvníci příležitost vidět a také si zkusit různé výtvarné techniky v rámci workshopů, které v tomto roce připravili studenti Katedry výtvarné kultury Pedagogické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a další dílny povedou žáci Základní umělecké školy v Roudnici nad Labem.
Dílny pro všechny příchozí bez rozdílu věku budou seznamovat se streetartovými technikami, tvorbou graffiti atp. Překvapením pro všechny bude Sladké bombení aneb Sweet dream studentky KVK PF UJEP Terezie Corfu, která při tvorbě graffiti využívá jako hlavní materiál bonbony.

V odpoledních hodinách je připraven taneční a hudební program. Jako každý rok dostane prostor taneční soubor Benga čhaja organizovaný v Nízkoprahovém klubu při Farní charitě a nově v galerii vystoupí breakdance skupina Rise the style crew při DDM Trend v Roudnici n. L. Hudební část představí roudnické kapely Mimo realitu a Kombayn (boys), z Prahy přijede potulný písničkář a hráč v akordeon Vítek Skřítek Eliáš a skupiny Zábor a Vložte kočku, která program galerijního dne a noci zakončí světelnou projekcí na zeď galerie.

Jako vždy je vstup do galerie volný, srdečně zveme na výtvarné dílny i kulturní program!

 


Festival muzejních nocí 2012
VIII. ročník
140 měst, 270 institucí
/tiskové zpravodajství/
18. května – 9. června 2012
V roce 2012 vyhlásila Asociace muzeí a galerií ČR ve spolupráci s Ministerstvem kultury ČR a Národním muzeem již osmý ročník Festivalu muzejních nocí 2012, který proběhne ve dnech 18. května – 9. června 2012.
Festival muzejních nocí bude letos zahájen v Novém Jičíně (18. května), kde proběhne jako jeho oficiální začátek Národní zahájení festivalu. Praha bude jako již tradičně festival uzavírat (9. června).

O tom, kde se jednotlivé muzejní noci konají a jaký je zde pro návštěvníky připraven program, informují společné internetové stránky na adrese http://www.muzejninoc.cz.

 

Pořadatel:

Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem
Ústecký kraj - pod záštitou
Farní charita v Roudnici n. L., O. S. Perspektiva, DDM Trend Roudnice n. L., ZUŠ Roudnice n. L., KVK PF UJEP v Ústí n. L., Trhni se, o.s. - spolupracují

fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie fotogalerie
 
 
youtubeGalerie blog
Tel: 416 837 301
E-mail: galerie@galerieroudnice.cz

Mapa stránek
© 2012  Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem
- Očkova 5,  413 01 Roudnice nad Labem

 Webdesign saKra, realizace Michal Ševčík